søndag, februar 18, 2007

Fragmatisk....

Karin har en fremmedordbok på lesesalen som jeg låner flittig...Men jeg har egentlig ennå ikke helt funnet ut hva fragmatisk betyr...men jeg tenker meg at det betyr noe sånn som stykkevist og delt uten helt den store sammenhengen. (tar gjerne i mot en mer korrekt definisjon...) Denne bloggen blir i alle fall litt fragmatisk da, i min forståelse av ordet...bare sånn små finurlige tanker jeg tenker....

  • I dag er jeg så glad som jeg har vært på lenge! I dag, under lovsangen, ville jeg bare hoppe over den rosa sofaen og finne meg en ledig plass på gulvet der jeg bare kunne hoppe og sprette og danse av glede for den store Gud vi har. Det var som om ingenting jeg gjorde kunne være nok for å beskrive den gleden og æren jeg følte inne i meg for Gud. Et fantastisk møte var det!
  • Jeg har mistet en fjerdedel av min visdom
  • Inger skal lære seg rullestoldansing
  • Kine leverer ut post til over 800 mennesker hver dag!!! Min jobb berører nok toppen 100 mennesker.....
  • I dag laget jeg en sinnsyk god middag til meg selv! Bare så utrolig kjipt og kjedelig å spise alene...
  • Jeg har ennå ikke lagt helt fra meg den brasilianske kultur, og beklager derfor alle avtaler/løfter/invitasjoner jeg må ha inngått uten å holde dem. En søndag i Brasil ble vi invitert til 2 grillfester og en middag. Det som kunne bli en matfest uten like, endte opp med å bli en tur på byen med en venninne, fordi alle de andre avtalene ble avlyst..ganske normalt der nede...bedre å være positiv hyggelig først...så ser en det heller an...kanskje ikke så bra i Norge hvor et "nei..kanskje, jeg må bare sjekke kalenderen først å høre med mor om det er greit så kanskje ja..vi ser..." er et ja..
  • Misjonshistorie er gøy!
  • KK er et motsigende blad..Det begynner med et intervju som forsåvidt ofte kan være ganske bra, oftest av en eller annen som på et vis har lykkest i livet, et ideal kan man vel si om hvordan en bør være. Resten av bladet består for det meste av klær-, mote-, sminke-, slanke-, trenings-, hudpleie-, bli ny,- interiør-, mat,- og eksotiske reiselivstips. Alt til en pris på minst 400 kroner, men gjerne et par tusen også... Men så avslutter alltid bladet med en reportasje om noen fattige mennesker som lever i et eller annet dårligerestilt land et vårt land. F.eks. aidsproblemet i Estland eller de fattiges drøm om å bli modeller i Brasil. Så idealkvinnen til KK bruker først tusenvis av kroner på klær, mote, sminke, slankemiddel, trening, hudpleie, interiør, mat, og eksotiske reiser for så å synes synd på disse stakkar fattige menneskene som ikke har det så godt...

18 kommentarer:

Anonym sa...

sga eg d??? ;-)

Anonym sa...

d va fra meg altså! :-p
ti-hi

Inger

Eli sa...

thihi...eg trur du har sagt at du ska d...neste år liksom..på den skulen du sko gå på...eller kanskje eg misforstå :P Eg syns d va kult uansett..

Anonym sa...

eg tenkte å ha d som valgfag ja... Men eg visste kje at eg har lovt å læra d vidare t dg... :P men jo, eg kan godt ta dn utfordringen ;-) hehe

Inger

Anonym sa...

hehehehehehehehe :-) løye
eg leste d du hadde skreve en gång t. Eg trudde du hadde skreve: "Inger skal lære meg rullestoldans", men så står d jo Seg, isje Meg. hehehe ;-)
då e eg med ;-P

Jo, d stemme d. eg tenkte å læra meg rullestoldans på folkehøgskolen. Så d har bronne seg fast i minnene dine, så søte du e ;-)

Inger

Anonym sa...

Hvis du ikke liker KK så godt, så er min generelle erfaring at Det Nye er hakket mer "moralsk".....

Leif Arne

Eli sa...

Inger, kan vel en blond lede en blond? Vil ikke begge falle i grøfta? (luk 6,39) Tror vi to bare blir blondere og blondere av å være i sammen. FANTASTOLSK! ..og kanskje vi har utviklet en form for dysleksi også...Men om vi så fører hverandre litt i grøften, må jeg bare si at sålenge grøfta som oftest ender opp med en god latter tenker jeg at det går fint. Og så ville jeg egentlig bare si at jeg er utrolig glad for at vi får lede hverandre! Setter utrolig mye pris på samtalene og bønnene våre, og vet at de fører til så mye mer enn bare en blond lattergrøft :P

Leif Arne, tror aldri jeg har lest det nye, men jeg skal ta en titt på det hvis jeg kommer over det en dag ;) Egentlig liker jeg KK ganske godt, så lenge jeg inbiller meg selv om at jeg ikke blir så påvirket.. så er det i allefall ganske interessant å se hva andre mennesker mener om ting og tang.

Anonym sa...

Ja, som gode kristne så må vi være ute i verden og få med oss hva som rører seg av røster. Slik at vi kan ha argumentene klar neste gang vi kommer i dialog med de verdslige.

Anonym sa...

d e så godt at me har hverandre ;-D

Anonym sa...

D hette FANTASTOSLE, Eli

Hilsen din raderpartner ;-)

Anonym sa...

kjempeløye! Leste Luk: 6,39
hehehe, du e løyen ;-)

Klem fra din blondinepartner ;-P

Anonym sa...

Ville bare påpeke at Det Nye er et av de verste bladene av dem alle! offoffoff, alle de bladene er jo egentlig bare tøys.
alt er bare tomhet og jag etter vind!

Ingeborg:0)

Anonym sa...

Nå Ingeborg, nå må vi roe oss litt her :)

Prøver du å si at jeg ikke vet hva jeg snakker om? Ingen av disse bladene kan være spesielt stolte av seg selv, men Det Nyes holdninger er hakket bedre enn KK og Mag ihvertfall....

Leif Arne

Eli sa...

Tror egentlig det paradoksale idealet om å leve det perfekte liv med de dyreste moteklær, sminke, hudprodukter, biler, tv-er, mobiler, men i tillegg da selvfølgelig bry oss litt om de som ikke har det så godt, går igjen litt i hele samfunnet... KK og andre blader er bare et eksempel..

Selv holder jeg meg egentlig til Donald :P

Karin sa...

Leif Arne, du imponerer med din kjennskap til dameblader.

Eli, er Donald egentlig så bra? Tenk på alle kiloene med plast og batterier som produseres til lekene som følger med...

Eli sa...

Kiloer med plast er selvfølgelig ikke så bra...men donald i seg selv er ganske så bra! Har funnet 3 bøker med donald på studierommet vårt uten noe som helst plast :)

Mumrik sa...

Til Eli.
Det er lettere å finne betydningen av ord dersom de staves riktig. Hvis du søker etter PRAGMATISK i stedet for fragmatisk så finner du nok svar.
Den som leter skal finne, men det betinger at man leter på rett sted.

Eli sa...

Kjære Mumrik, hvem du nå enn er, vårt norske språk har mange ord, og både pragmatisk (som betyr noe sånn som å se på konsekvensene av det du gjør) og fragmatisk (som betyr noe sånn som stykkevist og delt) er fullgode norske ord.